Overzicht
21 oktober 2024

Shrek de Musical groen en groots in première!

Op zondag 20 oktober 2024 beleefde Shrek De Musical zijn première in een uitverkocht Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Een feestelijke middag waarbij jong en oud werden meegenomen naar het moeras van de geliefde oger Shrek. De nieuwste productie van Van Hoorne Studios werd met enthousiasme ontvangen, en de staande ovatie aan het einde van de voorstelling bevestigde dat het publiek volledig betoverd was.

Shrek De Musical, gebaseerd op de bekende DreamWorks-animatiefilm, markeert een nieuwe mijlpaal voor Van Hoorne Studios, die hiermee de stap heeft gezet naar het produceren van grotere familiemusicals. Al bij binnenkomst in het Luxor Theater was duidelijk dat Van Hoorne Studios groots had uitgepakt: het theater was volledig omgetoverd in Shrek-sfeer. De cast, met onder anderen René van Kooten, Linda Verstraten, Qshans Thode en Darren van der Lek, schitterde in hun rollen. Dankzij de humor, pakkende muziek, en indrukwekkende decors en kostuums, wist de voorstelling het publiek al snel in te pakken.

Shrek de Musical werd voor het eerst naar het theater gebracht op Broadway in 2008. Daarna was de musical in vele landen te zien, waaronder in West End-theaters in Londen. De musical werd genomineerd voor 8 Tony Awards, 12 Drama Desk Awards en een Grammy voor Best Musical Show Album. Van Hoorne Studios heeft de musical op een vernieuwde manier naar het theater gebracht, namelijk als een compacte versie waardoor de voorstelling geschikt is voor de hele familie. Shrek De Musical vertelt het verhaal van de oger Shrek. Wanneer Heer Farquaad besluit om alle buitenbeentjes uit zijn rijk te verbannen naar Shreks moeras, besluit de oger om verhaal te halen. Samen komen ze tot een deal: Heer Farquaad zal Shrek zijn moeras teruggeven als Shrek prinses Fiona voor hem gaat halen. Samen met een grappige, praatgrage ezel begint Shrek aan een levensveranderende reis.

Van Hoorne Studios is al meer dan 20 jaar een gerenommeerd specialist op het gebied van familie-entertainment. Met al haar medewerkers creëert het bedrijf bijzondere en unieke belevenissen voor haar bezoekers, zowel klein als groot. Dit doen zij met activiteiten die variëren van theater, televisie, bioscoopfilms en evenementen, tot entertainment op (eigen)parken, merchandise en meer. Van Hoorne Studios is met name bekend geworden door hun jaarlijkse sprookjesmusicals, welke ook twee keer werden bekroond met de Musical Award voor Beste Familiemusical. Met Shrek De Musical maakt de producent in theaterseizoen 2024-2025 hun ambitie waar om grotere familiemusicals te gaan produceren. In het seizoen 2025-2026 zal deze lijn worden voortgezet met de musical The WIZ.

Na deze succesvolle première gaat de tour van Shrek De Musical echt van start. De voorstelling zal nog tot en met mei 2025 in theaters door het hele land te zien zijn, waarna de productie in juni naar België reist. Kaarten voor de voorstelling zijn hier te koop.