Overzicht
5 augustus 2024

Woezel & Pip komen met nieuwe bioscoopfilm

Woezel & Pip, de twee populairste hondjes van Nederland, komen met een nieuw bioscoopavontuur. Na het succes van de animatiefilm in 2016, die meer dan 225.000 bezoekers naar de bioscoop trok, zal hun allereerste live-action film ‘Woezel & Pip op avontuur in De Tovertuin’ begin 2025 in de Nederlandse bioscopen draaien.

Eerste live-action film
In ‘Woezel & Pip op avontuur in De Tovertuin’ staan naast Woezel en Pip de vijfjarige Sam en haar familie centraal. De film neemt de jongste kijkers mee op avontuur en leer ze over wat échte vriendschap inhoudt. Het verhaal speelt zich zowel in de echte wereld als in De Tovertuin af, en dat maakt het de eerste keer dat Woezel en Pip in een live-action film te zien zijn.

 

De cast en makers
Naast Woezel en Pip zelf zijn rollen weggelegd voor onder andere het jonge talent Noortje Schmitz, Kay Greidanus (‘Kruimeltje’ en ‘Huisvrouwen Bestaan Niet 2’) en Denise Aznam (‘Dertigers’, De Grote Slijmfilms en de Zapp-serie 'Ninja Nanny'). De film wordt geregisseerd door Dennis Bots ('Achtste Groepers Huilen Niet', 'Het Sinterklaasjournaal'). Newbe produceert de film in samenwerking met filmdistributeur Splendig Film, merkeigernaar Van Hoorne Studios en KRONCRV. Splendid Film brengt de film begin 2025 uit in de bioscoop.

 

Over Woezel & Pip

Woezel & Pip zijn al jarenlang een van Nederlandst populairste kindermerken. Het merk bestaat in 2025 twintig jaar en kinderen hebben al eindeloos veel avonturen met de hondjes kunnen beleven op TV, in boeken en door thuis te spelen met de brede merchandise lijn. Met de komst van de nieuwe bioscoopfilm en de opening van een eigen themapark en resort ‘Familie Resort & Avonturenpark De Tovertuin’ in 2026, zullen Woezel en Pip ook de komende jaren een plaats in het hart van Nederlandse kinderen blijven veroveren.